1935

 

TITEL SIKAR (SN-22)
UITGEVER Sitters & v.d. Kar AFMETING 89 x 58 mm
DATUM 1935 TECHNIEK offset
ONTWERP KLEUREN meerkleurig
KAARTEN 52 + joker OPLAGE 28.800
JOKERS VERPAKKING doos

Het spel werd speciaal ontworpen voor het afbetalingsmagazijn Sitters & v.d. Kar en kostte de firma 10,5 cent per stuk. "Sikar" is een van de weinige spellen die in ART DECO stijl zijn uitgevoerd. Vooral de azen, de joker en het kleurgebruik (grijs, zwart en rood) zijn kenmerkend voor deze kunstrichting.

De mode uit de dertiger jaren komt duidelijk tot uiting in de kleding en de kapsels van de dames. De heren zijn in avondtoilet en behoren, evenals de dames, kennelijk niet to de klantenkring van Sitter & v.d. Kar, die stofzuigers verkochten voor 35 cent per week. De boeren van dit spel zijn werkelijk van het platteland afkomstig.

 

Het spel was, met de nieuwe bridgetellingskaart van 1935, in een kartonnendoosje verpakt met reclame opdruk in blauw. Er zijn twee verschillende ontwerpen van de rugzijde uitgevoerd. Deze zijn tegelijkertijd afgeleverd: 90 gros met de hier afgebeelde rug en 110 gros met een rugzijde die een ruitjespatroon heeft met in het midden een grote ruit met daarin tweemaal de naam SIKAR (als dubbelbeeld).

 

INDEX